Aktualno

Varčno in zdravo ogrevanje z IR paneli
Inpro
/ Kategorije: Objave

Varčno in zdravo ogrevanje z IR paneli

IR paneli so zaradi njihovih pozitivnih lastnosti v današnjem času čedalje bolj zaželeni kot sredstvo ogrevanja. IR ogrevanje je primerno za vse, ki želite prihraniti, imeti maksimalno udobje in zdravo mikroklimo.

Kaj torej je IR ogrevanje?

Morda se vam zdi IR ogrevanje nov in nepoznan način ogrevanja, vendar glede na to, da tudi sonce proizvaja infrardeče sevanje ni ravno neznanka v naših življenjih in je tako najbolj podobno naravnemu procesu ogrevanja. Namreč IR ogrevanje je osnovano na način, da se preko infrardečega sevanja obseva predmete v prostoru, molekule se na predmetih pričnejo hitreje gibati, kar povzroči toploto in tako celoten prostor postane ogrevalno telo.

Primerjava IR ogrevanja z drugimi metodi ogrevanja

Kot prvo ne smemo enačiti IR grelne aparate z drugimi, ki so priklopljeni na električni tok, že med njimi je namreč velika razlika, kaj šele z drugimi načini ogrevanja.

Kdaj IR paneli niso primerna izbira?

Pred odločitvijo o vložku v IR panele bodite pozorni, če se v vaši stavbi pojavljajo akutne težave z vlago. Namreč IR ogrevanje določeno količino vlage iz prostorov odpravi, je pa v primeru, da imate res ekstremno vlažne prostore, ogrevanje oz. izsuševanje z IR paneli neekonomično. Hkrati je dobro, da veste, da infrardeče ogrevanje ogreje samo prostor, torej vode ne segreva in je za to potreben dodaten način ogrevanja.

Nasvet, na kaj pazite pri izbiri IR panelov

Za zagotavljanje najboljšega izkoristka infrardečih panelov je potrebna izbira panelov kakovostnega proizvajalca. Pojavljajo se namreč nizkocenovne znamke, kateri se na trgu predstavljajo kot proizvajalci, vendar kar naredijo je to, da preoblečejo generične proizvode v novo embalažo in jih prodajajo kot svoje. Njihova kvaliteta pa ni najboljša. Zato bodi pozorni, da imajo IR paneli oznako CE, kar pomeni, da ta proizvod izpolnjuje bistvene zahteve za varnost, zdravje in okolje in hkrati je to dokaz, da se ta proizvod pojavlja na trgu legalno. Pri nas imate izbiro kvalitetnih IR panelov proizvajalca Vitalheizung, katero ponudbo si lahko pogledate v naši spletni trgovini.

Vas zanima kakšen IR panel bi bil primeren za vas, imate morda še kakšno vprašanje ali potrebujete nasvet iz področja infrardečega ogrevanja, nas lahko kontaktirate na 080 80 89 ali nam pišete na info@inpro.pro, kjer vam bomo z veseljem pomagali.

Prejšnja novica Grelniki zraka Biemmedue
Naslednja novica Poskrbite za zdrav zrak v vašem domu
Vrstni red:0