IR PANELI

Ogrevanje z IR paneli daje občutek prijetne prostorske klime in pri tem pozitivno vpliva na vaše počutje. Infrardeče valovanje se za različne namene uporablja na zelo raznovrstnih področjih, kot so industrija, medicinska diagnostika, znanstvene raziskave, telekomunikacije že vrsto let. V zadnjem času pa z IR paneli, ki oddajajo infra toploto, ogrevamo tudi prostore. Ogrevanje z IR paneli je ekološko čisto ogrevanje in lahko izkorišča obnovljive vire za ogrevanje. 

IR PANELI - IZRAČUN MOČI


Gre za sistem ogrevanja, ki ne ogreva zraka v prostoru kot ostali sistemi, ampak ogreva stvari, kot so stene, stropi, tla, pohištvo oziroma vse predmete v prostoru. Ti predmeti oddajajo toploto nazaj in posledično ogrejejo prostor. Prednost ogrevanja z IR paneli je, da ni kroženja zraka, zato ne dviguje prahu, ne izsušuje zraka, zrak v prostoru je čist in zato ni potrebno pogosto zračenje. Prav tako lahko odprete okna in zamenjate zrak v prostoru in s tem ne izgubite toplote, ker so zidovi, tla, stropi in pohištvo še vedno topli. 

IR paneli zato ne delujejo ves čas, ampak samo ko temperatura prostora pade pod želeno. Povprečni čas delovanja panelov je 4 ure na dan, v času najnižjih letnih temperatur pa nekoliko več. Ker ni kroženja zraka, je temperatura po vsem prostoru enaka. Med tlemi in stropom je samo 1 do 2 stopinje razlike. Pri klasičnem sistemu ogrevanja to ni možno, saj je lahko razlika tudi do 6 stopinj. Ogrevanje z IR paneli hitro in zelo učinkovito izsušuje vlago v zidu ter preprečuje nastajanje plesni. Infra žarki namreč zidove ogrevajo in hkrati izsušujejo. 

Tak sistem ogrevanja kot ga imajo IR paneli, poznajo tudi v medicini, saj v inkubatorjih ogrevajo nedonošenčke, profesionalni športniki ga uporabljajo za hitrejše celjenje ran in hitrejše okrevanje pri poškodbah. Prav tako pomaga pri začetnem prehladu, pri artritisu, pospešuje krvni obtok, obnavlja celice, pomaga pri glavobolu, nespečnosti, je odličen način ogrevanja za ljudi z boleznimi dihal ali alergije na prah. Prav tako zmanjšuje bolečine v mišicah, vpliva na pravilno delovanja srca in ožilja, krepi srce in imunski sistem ter pomaga pri odpravi stresa in utrujenosti.

Pri Inpro d.o.o. Novo mesto vam nudimo infra panele avstrijskega proizvajalca Vitalheizung, ki je prisoten na trgu že več kot 20 let in posluje v 56 državah po svetu. Vse to dokazuje, da so IR paneli vrhunske kakovosti. 

Garancija na panele je 7 let, življenjska doba pa več kot 50 let. Varnost in zanesljivost IR panelov potrjujejo pridobljeni evropski certifikati. 
Infra paneli Vitalheizung so različnih dimenzij in moči. Izbira moči panelov je odvisna od velikosti posameznega prostora in kakšno izolacijo fasade uporabljate. 
Ogrevanje z IR paneli je cenovno ugodno, večino električne energije pretvori tudi v toplotno, investicija v tak sistem ogrevanja pa je lahko postopna, glede na to, da lahko vsak prostor opremite posebej. Pri novogradnjah se z IR paneli izognete projektni dokumentaciji, ki je potrebna za npr. napeljavo centralnega ogrevanja. 

Montaža je hitra, enostavna in brez večjih posegov. Ne potrebujete dodatnih inštalacij, zato je primeren za vse vrste bivalnih objektov. 

Poleg izredne stroškovne učinkovitosti so Vitalheizung IR paneli tudi estetko dovršeni. So med tanjšimi IR paneli na trgu, saj so nekateri debeli le 12 mm, zato se odlično prilegajo vsem prostorom. Površina panela je popolnoma gladka ali na željo tudi rahlo hrapava. Panel pa je možno po vaši želji poslikati ali potiskati z digitalnim tiskom.