Zakaj IR paneli?

Za IR panele velja, da sevajo toploto ter tako ne ogrevajo zraka, ampak oddajajo toploto predmetom v prostoru, stenam, tlom in ljudem. Predmeti prejeto toploto absorbirajo in jo isto oddajajo v prostor in naprej na druge predmete. Zaradi sevanja toplote je v prostoru manj kroženja zraka kot pri klasičnih radiatorjih, ter posledično manj prahu v zraku. Največji izkoristek dosežemo z montažo na strop.

PREDNOSTI: Za delovanje ne potrebujemo dodatnega prostora (kurilnice), dimnika, radiatorjev ali talnega gretja. IR panele odlikuje visok izkoristek in preprosta montaža brez večjih gradbenih posegov. Delujejo neslišno. V prostoru preprečujejo nastajanje plesni in vlage. Minimalna možnost okvar. Vzdrževanje ni potrebno. Kljub temu pa je pričakovana življenjska doba kar 25 let.

SLABOSTI: Ne ponujajo možnosti ogrevanja sanitarne vode in hlajenja prostorov v poletnem obdobju.

STROŠEK: Da bi lahko prišli do točnega stroška, je potreben individualen izračun za posamezni objekt. Generalno lahko rečemo, da je v primerjavi s kurilnim oljem strošek lahko nižji za okoli 60%. V primeru ogrevanja z zemeljskim plinom okoli 40%. Medtem ko v primerjavi s toplotno črpalko zrak/voda, prihranimo okoli 10-20%. Poleg rednega delovanja pa moramo upoštevati tudi strošek investicije in strošek vzdrževanja, da bomo lahko prišli do natančnejše primerjave.

V nadaljevanju uporabite kalkulator moči, da okvirno vidite koliko moči potrebujete za vaše potrebe.

Kalkulator moči IR panela
Kako močan IR panel sploh potrebujete? Ne veste? Spodaj vnesite mere vašega prostora ter tip izolacije stavbe. Kalkulator vam bo preračunal optimalno moč panela za vaš prostor.
(m)
(m)
(m)

U-0,25 do U-0,28Opečni zid 37 cm plus 15 cm izolacije25W-30W/m3

Poizvedi Ponastavi
0 W
Vaš prostor ima 0 m2 površine ter 0 m3 prostornine.

Sobni termostat WiFi 105 VF

Brezžični WiFi termostat, nudi odlično rešitev za priklop IR panelov, kjer ni vnaprej pripravljena elektro inštalacija. 

70,76 €

Več o izdelku

IR panel mySun classic plus 850W

Univerzalni IR sevalni paneli za bivalne in nebivalne prostore s hrapavo površino. 

301,95 €

Več o izdelku

IR panel mySun classic plus 600W

Univerzalni IR sevalni paneli za bivalne in nebivalne prostore s hrapavo površino. 

267,79 €

Več o izdelku

IR panel mySun classic plus 700W

Univerzalni IR sevalni paneli za bivalne in nebivalne prostore s hrapavo površino. 

287,80 €

Več o izdelku

IR Panel HVH100

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH100 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

167,75 €

Več o izdelku

IR Panel HVH200

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH200 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

188,09 €

Več o izdelku

IR Panel HVH270

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH270 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

228,75 €

Več o izdelku

IR Panel HVH330

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH330 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

242,99 €

Več o izdelku

IR Panel HVH300

Infrardeče (IR) ogrevanje je varčno ogrevanje vašega doma. Ogrevanje visoke zmogljivosti z optimalnim kotom oddajanja toplote ima nadpovprečno visoko stopnjo učinkovitosti, ki skrbi za višje udobje ogrevanja pri zmanjšani porabi. Doživite razliko nove generacije in uživajte z bolj zdravo, počutju udobnejšo in okolju prijaznejšo toploto.

228,75 €

Več o izdelku

IR Panel HVH350

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH350 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

293,81 €

Več o izdelku

IR Panel HVH400

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH400 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

273,49 €

Več o izdelku

IR Panel HVH530

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH530 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

334,49 €

Več o izdelku

IR Panel HVH600

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH600 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

344,65 €

Več o izdelku

IR Panel HVH680

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH680 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

375,15 €

Več o izdelku

IR Panel HVH700

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH700 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

364,99 €

Več o izdelku

IR Panel HVH900

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH900 je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

558,15 €

Več o izdelku

IR Panel HVH900L

Infrardeča ogrevalna plošča brez okvirja HVH900L je zasnovana in obdelana s posebno površinsko obdelavo, s termalno in toplotno Crystal Quartz prevleko.

558,15 €

Več o izdelku