Aktualno

Poskrbite za zdrav zrak v vašem domu
Inpro
/ Kategorije: Objave

Poskrbite za zdrav zrak v vašem domu

Glede na študije svetovne zdravstvene organizacije WHO, ki so pokazale, da onesnažen zrak povzroči kar 40.000 smrtnih primerov na leto, 290.000 primerov otroškega bronhitisa in več kot pol milijona napadov astme, je res pomembno poskrbeti za čist in ioniziran zrak v domovih.

Kljub temu se verjetno marsikdo ne zaveda dovolj, kako pomemben je zdrav zrak v zaprtih prostorih, kajti to kar vdihujemo zelo vpliva na naše zdravje. Predvsem so pomembni dejavniki primerna temperatura zraka, njegova vlažnost ter čist in ioniziran zrak. Kako to vpliva na naše zdravje?

Primerna temperatura zraka v stanovanjih znaša med 19 in 23 °C, v spalnih prostorih pa še nižja, to je 18 °C. Previsoka temperatura povzroča suh zrak, kar pa pripelje do težav s suho kožo (koža postane suha, srbeča,…), suhimi očmi (občutek peska v očeh, pretirano solzenje, občutek utrujenih oči) in suhe nosne sluznice (vnetje nosne sluznice ali žrela, bronhitis, zamašen nos,…).

Vlažnost zraka naj bi bila nekje med 30 do 50 %, za kar pa je v hladnem jesenskem in zimskem času težje poskrbeti, kajti topel zrak lahko sprejme več vlage kot hladen. Prevelika vlažnost pa povzroča plesni, ki povzročajo bolezni dihal, poleg tega tudi negativno vpliva izgled in kakovost zgradbe.

Kako lahko izboljšate zrak v vaših bivalnih prostorih?

Rešitvi sta tako razvlaževalec zraka kot tudi klimatska naprava. Kako vam lahko pomagata?

Tako kot ima delovanje razvlaževaleca zraka ima tudi delovanje klimatske naprave posledico izboljšanje bivalnega okolja. Razvlaževalec zraka poskrbi za primerno stopnjo vlažnosti v prostoru, in ker deluje na principu klimatske naprave. Poleg tega pa imajo razvlaževalci po večini tudi ionizator, kateri proizvajajo negativno nabite ione, ki dekontaminirajo in sterilizirajo zrak v prostoru, ter antibakterijske filtre za bakterije, cvetni prah in ostale mikroorganizme, s čimer ustvarja varno in zdravo okolje.

Klimatska naprava z ogrevanjem zraka hkrati izsuši prostor in ga ogreje na željeno temperaturo. Tako kot razvlaževalci pa imajo tudi klime po večini tudi ionizator, kateri proizvajajo negativno nabite ione, ki dekontaminirajo in sterilizirajo zrak v prostoru, ter antibakterijske filtre za bakterije, cvetni prah in ostale mikroorganizme, s čimer ustvarja varno in zdravo okolje.

Za morebitna specifična vprašanja na temo razvlaževanja in izboljševanja kakovosti zraka v vaših domovih smo vam na voljo na 080 80 89, lahko si pa pogledate našo ponudbo razvlaževalcev in klimatskih naprav v naši spleti trgovini in kupite potrebno za reševanje vaših težav s prekomerno vlažnostjo.

Prejšnja novica Varčno in zdravo ogrevanje z IR paneli
Naslednja novica Nove akcijske cene izdelkov Inventor AG Α.Ε.