Please specify menu style in settings.
jQuery UI Dialog - Default functionality

This is the default dialog which is useful for displaying information. The dialog window can be moved, resized and closed with the 'x' icon.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani Inpro naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek. Vkolikor želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, denimo www.allaboutcookies.org.

 

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta. Z nastavljenimi piškotki poskušamo ugotoviti, katera vsebina na naši spletni strani vas zanima, zato si vas ti zapomnijo, kadar se nanjo vrnete. Služijo lahko zbiranju informacij o načinu, na katerega uporabljate našo spletno stran in posledičnemu prilagajanju njene vsebine ob vašem naslednjem obisku. Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

 

Zakaj omogočiti piškotke?

Vkolikor želite popolnoma izkoristiti funkcionalnost in  vsebino naše spletne strani, je potrebno piškotke omogočiti. V kolikor piškotkov ne boste omogočili, bo vaš obisk naše spletne strani lahko omejen v funkcionalnosti in uporabniški izkušnji.

 

Kateri piškotki se nameščajo ob obisku naše spletne strani?

V spodnji tabeli so opisani piškotki, ki se nameščajo ob obisku našega spletnega mesta.

 

 

Piškotek

Ime piškotka

Namen

Kdaj se izbriše

Piškotek DNN

language

Piškotek omogoča prikaz strani v izbranem jeziku.

2 leti po namestitvi/posodobitvi

Piškotek ASP.NET  

.ASPXANONYMOUS

Razlikuje med posameznimi obiskovalci spletne strani. Posameznemu obiskovalcu dodeli anonimizirano številko in preko te sledi obiskom strani in seji tega obiskovalca.

2 leti po namestitvi/posodobitvi

Piškotek DNN

dnn_IsMobile

Beleži ali uporabnik uporablja mobilno napravo.

Po koncu seje brskalnika

Google analitika

_utma

Razlikuje med posameznimi uporabniki in sejami. Posameznemu iskalniku dodeli anonimizirano številko, da lahko sledi številu obiskov in vsebuje podatke o času obiska.

2 leti po namestitvi/posodobitvi

Google analitika

_utmb

Piškotka _utmb in utmc_ delujeta družno.  Prvi beleži čas prihoda na stran, drugi pa odhoda s strani.

30 minut po namestitvi/posodobitvi

Google analitika

_utmc

Piškotka _utmb in utmc_ delujeta družno.  Prvi beleži čas prihoda na stran, drugi pa odhoda s strani.

Po koncu seje brskalnika

Google analitika

_utmz

Piškotek beleži s katerega mesta je obiskovalec prišel na našo spletno stran, kateri iskalnik in katero ključno besedo je uporabil, katero povezavo je kliknil in geografsko lokacijo ob obisku spletne strani. Na ta način je znano kateremu viru, mediju in ključnim besedam se lahko pripiše zasluge za dosego cilja obiskanosti spletne strani.

6 mesecev po namestitvi/posodobitvi

Google analitika

_utmv

Piškotek se namesti vkolikor v Google analitiki uporabljamo uporabniško določena poročila z namenom po meri narejene segmentacije. Piškotek se namesti z namenom, da analitika lahko razporedi obiskovalca.

2 leti po namestitvi/posodobitvi

 

 

Novo mesto, 30. 7. 2015