Please specify menu style in settings.
                                         

Varnost osebnih podatkov in piškotki

Zasebnost in zaščita vaših osebnih podatkov

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

hranimo vaše podatke. Uporabljali jih bomo izključno v namene, ki so navedeni, ko jih posredujete. Vaše podatke bomo trajno varovali pred zlorabo, nepooblaščenim dostopom, izgubo, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Pri obisku našega spletnega mesta oziroma v nakupnem procesu od vas zahtevamo osebne podatke. Njihovo posredovanje je prostovoljno. Spodaj opisujemo vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, način uporabe in varstva vaših podatkov ter načini, na katere lahko stopite v stik z nami.

S prijavo na elektronske novice nam posredujete vaš elektronski naslov. V kolikor se prijavite na naše elektronske novice, bomo vaš elektronski naslov uporabili za obveščanje o področjih, za katere nam dovoljujete obveščanje, o tem vam bomo pošiljali novice, akcije, popuste.

številko, mesto, elektronski naslov, telefonsko številko oz. naziv in naslov podjetja z njegovo davčno številko. Te vaše podatke potrebujemo zaradi dostave kupljenih artiklov in izdaje računa oziroma za potrebe izpolnitve naročila. Na elektronski naslov, ki nam ga boste posredovali ob nakupu, vam bomo poslali potrditev naročila in obvestilo o pošiljanju blaga.

Poleg zgoraj navedenih razlogov podatke hranimo tudi za primer morebitne dodatne komunikacije s posameznim kupcem v vezi z naročilom v spletni trgovini. Smo edini lastnik podatkov, zbranih na tem spletnem mestu. Zavezujemo se, da jih ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, Paypal-om in dostave izdelkov. V naši spletni trgovini sicer uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Osebne podatke hranimo toliko časa, kot dovoljuje veljavna zakonodaja.

V kolikor želite osebne podatke spremeniti ali želite, da jih trajno ali začasno prenehamo uporabljati za namene, za katere ste nam dovolili, nam pošljite elektronsko sporočilo na inpro.trgovina@inpro.pro

Če menite, da je prišlo do kršenja določb o varstvu vaših osebnih podatkov, nas prosimo obvestite na naš elektronski naslov inpro.trgovina@inpro.pro. Zadevo bomo preverili, ustrezno ukrepali in vam odgovorili v razumnem času. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla svojega elektronskega naslova. Za točnost posredovanih podatkov ne odgovarjamo

Zakaj obdelujemo osebne podatke?

Z vašimi osebnimi podatki se ukvarjamo v različnih situacijah in za različne namene. Ko obiskujete naše spletne strani, vključno s spletno trgovino, ki uporablja piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljšanje naših storitev. Če ste registrirani pri nas, vaše podatke uporabljamo za upravljanje vašega računa in zagotavljanje pripadajočih funkcionalnosti. Ko opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov ter izpolnjevanje zakonskih obveznosti. Ob pomoči vaših kontaktnih in drugih podatkov vam lahko prikazujemo prilagojene ponudbe ter vam jih pošiljamo. Z vašim soglasjem lahko podatke posredujemo tretjim osebam, da vam omogočimo dostop do dodatnih storitev ter prikazovanje ponudbe na drugih spletnih straneh. Pravico do obdelave vaših osebnih podatkov imamo na podlagi sklenjene pogodbe, izpolnjevanja pravnih obveznosti, zaščite pravnih zahtevkov ali pa vašega soglasja. Obdelavo podatkov brez vašega soglasja določamo glede na namen ustrezne obdelave in vaš odnos do nas - ali ste le obiskovalec naše spletne trgovine, registrirani uporabnik ali pa ste kaj kupili. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi, če ste naslovnik blaga ali storitev, ki ste jih pri nas naročili, če komunicirate z nami ali pa obiščete naše prevzemno mesto.

Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

• Pravica do seznanitve: Imate pravico izvedeti, katere podatke zbiramo o vas, namene obdelave, vir pridobitve podatkov, prejemnike podatkov, vaše druge pravice v zvezi z obdelavo ter podrobnosti, ki so opisane v dokumentu "Varstvo osebnih podatkov strank". Prav tako lahko zahtevate potrditev o tem, ali zbiramo osebne podatke o vas, in če jih, imate pravico do vpogleda in pridobitve kopije teh podatkov.

• Pravica do popravka: Če opazite, da so vaši osebni podatki netočni ali nepopolni, imate pravico zahtevati popravek teh podatkov.

• Pravica do izbrisa: V določenih primerih imate pravico zahtevati izbris vaših osebnih podatkov. Izbris se lahko izvede, če podatki niso več potrebni za namene obdelave, če ste preklicali svoje soglasje in ni druge pravne podlage za obdelavo, če ste uveljavili pravico do ugovora, če menite, da obdelava ni v skladu s pravnimi predpisi, ali če so izpolnjeni drugi zakonsko določeni pogoji.

• Pravica do omejitve obdelave podatkov: V nekaterih primerih lahko zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. To vključuje označitev podatkov za omejitev obdelave v določenih situacijah, kot je preverjanje točnosti podatkov ali uveljavljanje pravnih zahtevkov.

• Pravica do prenosljivosti podatkov: Imate pravico prejeti osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, strojno berljivi obliki. Ta pravica velja za podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja ali izvajanja pogodbe.

• Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov: V določenih primerih lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, vključno z obdelavo za namene neposrednega trženja. V takem primeru bomo prenehali obdelovati vaše podatke, razen če obstajajo zakoniti razlogi, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

• Pravica do pritožbe: Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov ni skladna s pravnimi predpisi, imate pravico vložiti pritožbo pri pristojnem organu, kot je Informacijski pooblaščenec

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani jih imamo na svojih napravah, preko katerih dostopamo do spleta, računalnikih, tablicah, mobitelih, shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. So  namreč majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani Inpro naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek. V kolikor želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, denimo www.allaboutcookies.org.

Uporaba piškotkov

Ko obiščete našo spletno trgovino, na vaši napravi shranimo majhne datoteke, imenovane piškotki, ki jih nato beremo. Piškotki so sestavljeni iz črk in številk ter se shranjujejo na vašem spletnem brskalniku ali trdem disku računalnika. Nekateri piškotki omogočajo povezovanje vaših dejavnosti med brskanjem po naših straneh, od trenutka, ko odprete brskalnik, pa vse do trenutka, ko ga zaprete. Ko zaprete brskalnik, se piškotki izbrišejo. Nekateri piškotki pa ostanejo shranjeni v napravi za določeno obdobje in se aktivirajo ob vsakem obisku pripadajočih spletnih strani. Uporabljamo tudi spletne signale, ki so majhne slike in imajo podobno funkcijo kot piškotki. Za poenostavitev jih v tem dokumentu imenujemo piškotki. Shranjujemo piškotke v vašo napravo, tudi tiste, ki so jih ustvarile naše spletne strani, ter jih beremo.

Nekateri piškotki se neposredno shranjujejo v vašo napravo prek naših spletnih strani. Ti piškotki nam pomagajo pri:

  • Identifikaciji med preklapljanjem med našimi spletnimi stranmi in pri ponovnih obiskih. S tem se prepreči izbris vaše nakupovalne košarice in si lahko zapomnimo vašo prijavo prek določene naprave, kar pomeni, da ni potrebno ponovno vnašati e-poštnega naslova in gesla. Hkrati lahko shranimo podatek o tem, katero različico naših spletnih strani naj prikažemo, če je na voljo več različic.
  • Ugotavljanju, ali ste nam dali soglasje v skladu s tem dokumentom ali se odločili sodelovati v določeni raziskavi.
  • Zagotavljanju varnosti, na primer preverjanju, ali ni prišlo do zlorabe vaše povezave z našo spletno domeno in da nekdo ne posluje v vašem imenu.
  • Odkrivanju, preučevanju in odpravljanju napak ter pomanjkljivosti naših spletnih strani.

Ti piškotki in druge datoteke so nujno potrebni za delovanje naše spletne trgovine. Če onemogočite piškotke v vašem brskalniku, se lahko zgodi, da naše spletne strani ne bodo delovale pravilno in vam ne bomo mogli ponuditi iz naše ponudbe in storitev.

Poleg tega shranjujemo tudi piškotke s svojih spletnih strani, ki nam omogočajo:

  • Sledenje številu obiskov naših spletnih strani ali določenim vsebinam, ustvarjanje statistik in merjenje učinkovitosti oglasov.
  • Prikazovanje različnih različic naših spletnih strani pri testiranju novih funkcionalnosti.
  • Prilagajanje vsebine našega spleta vašim potrebam, na primer prikazovanje prednostnih izdelkov, ki ste jih že iskali, in ponujanje drugih ponudb glede na vaše preference na naših spletnih straneh.

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta. Z nastavljenimi piškotki poskušamo ugotoviti, katera vsebina na naši spletni strani vas zanima, zato si vas ti zapomnijo, kadar se nanjo vrnete. Služijo lahko zbiranju informacij o načinu, na katerega uporabljate našo spletno stran in posledičnemu prilagajanju njene vsebine ob vašem naslednjem obisku. Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

Zakaj omogočiti piškotke?

V kolikor želite popolnoma izkoristiti funkcionalnost in  vsebino naše spletne strani, je potrebno piškotke omogočiti. V kolikor piškotkov ne boste omogočili, bo vaš obisk naše spletne strani lahko omejen v funkcionalnosti in uporabniški izkušnji.

Kateri piškotki se nameščajo ob obisku naše spletne strani?

V spodnji tabeli so opisani piškotki, ki se nameščajo ob obisku našega spletnega mesta.

 

Piškotek

Ime piškotka

Namen

Kdaj se izbriše

Piškotek, nujen za delovanje spletne strani

language

Piškotek omogoča prikaz strani v izbranem jeziku.

2 leti po namestitvi/posodobitvi

Piškotek ASP.NET  

.ASPXANONYMOUS

Razlikuje med posameznimi obiskovalci spletne strani. Posameznemu obiskovalcu dodeli anonimizirano številko in preko te sledi obiskom strani in seji tega obiskovalca.

2 leti po namestitvi/posodobitvi

Piškotek DNN

dnn_IsMobile

Ta piškotek izdaja DNN in je potreben za funkcionalnost spletnega mesta.

Ko zaprete brskalnik

Piškotek DNN

disablemobileredirect

Onemogoci preusmeritve, ko je zaznana mobilna naprava.

Ko zaprete brskalnik

Piškotek DNN

disableredirectpresist

 Shrani piškotek z 20-minutno življenjsko dobo, ki oznacuje, da preusmeritve niso dovoljene.

20 min

Google analitika

_utma

Razlikuje med posameznimi uporabniki in sejami. Posameznemu iskalniku dodeli anonimizirano številko, da lahko sledi številu obiskov in vsebuje podatke o času obiska.

2 leti po namestitvi/posodobitvi

Google analitika

_utmb

Piškotka _utmb in utmc_ delujeta družno.  Prvi beleži čas prihoda na stran, drugi pa odhoda s strani.

30 minut po namestitvi/posodobitvi

Google analitika

_utmc

Piškotka _utmb in utmc_ delujeta družno.  Prvi beleži čas prihoda na stran, drugi pa odhoda s strani.

Po koncu seje brskalnika

Google analitika

_utmz

Piškotek beleži s katerega mesta je obiskovalec prišel na našo spletno stran, kateri iskalnik in katero ključno besedo je uporabil, katero povezavo je kliknil in geografsko lokacijo ob obisku spletne strani. Na ta način je znano kateremu viru, mediju in ključnim besedam se lahko pripiše zasluge za dosego cilja obiskanosti spletne strani.

6 mesecev po namestitvi/posodobitvi

Google analitika

_utmv

Piškotek se namesti vkolikor v Google analitiki uporabljamo uporabniško določena poročila z namenom po meri narejene segmentacije. Piškotek se namesti z namenom, da analitika lahko razporedi obiskovalca.

2 leti po namestitvi/posodobitvi

 

Novo mesto, 22.05.2018